fbpx

Gyllene Bocken

Vinter & Sommar

Välkommen till fjällen!

Gyllene Bocken ligger i Ljusnedal, en oas mitt i Funäsfjällen placerad mellan storslagna fjäll. Miljön är sagolik både sommar och vinter. Vad du än väljer att göra på dagarna oavsett om det är vinter eller sommar så är det som att komma hem när du återvänder till hotellet. Vi erbjuder ett boende med aktiviteter och upplevelser i alla vädersträck som växlar med årstiderna.

Det var en gång

Sven och Märta Arnell kom 1948 från Stockholm till Funäsdalen och etablerade Värdshuset Gyllene Bocken. I mitten av 1960-talet kom idén om en golfbana. Nio hål byggdes och invigdes 1973 av dåvarande Landshövdingen Hans Gustavsson och Sven Tumba. Banan blev en succé och 1987  invigdes nio nya hål och Ljusnedal ståtade med en komplett artonhålsbana. Idag har vi gäster från när och fjärran som njuter av lugnet, omgivningarna och maten oavsett om det är sommar eller vinter. Här finns något för alla – oavsett årstid!

Anno 1948

Gyllene Bocken bär idag på stolta minnen från forna dagars fjällturism och vi har omsorgsfullt bevarat den genuint fjällrustika känslan som är vår själ. Vi vill att ni upplever personlighet och omtanke, en vistelse du längtar tillbaka till.

Dubbelrum, bruket eller lägenhet?

Dubbelrum

Dubbelrum med twinbed och dusch/wc på rummet. Belägna i den delen av hotellet som kallas ”Herrgården” eftersom den är byggd ovanpå grunden till den praktfulla herrgården som en gång tronade i Ljusnedal. 

Bruket

Här bor du precis på samma sätt som man gjorde i fjällturismens gryning. Fjälligt, rustikt och mysigt. Platsbyggda våningsängar, pinnstolar, trasmattor och tvättställ. Du delar dusch och toalett som finns i korridoren utanför rummet.

Lägenhet

Precis intill hotellet kan du bo i egen lägenhet. Här bor du om du vill ha lite mer yta för att umgås på eller om ni är ett helt gäng som vill bo nära varandra, kunna ta en fördrink ihop eller konferera avskilt. Tre sovrum, dusch, wc, kök och v-rum.

Nyheter & erbjudanden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av våra erbjudanden och tips på aktiviteter i fjällen. 

Gyllene Bocken

Herrgårdsvägen 5
846 96 Ljusnedal

Ring oss

+46 (0)684-211 00

Skriv till oss

boka@gyllenebocken.se
reception@gyllenebocken.se