fbpx

Gyllene Bocken

Vinter & Sommar

En pärla mitt i Funäsfjällen

7

Gyllene Bocken ligger i Ljusnedal, en oas mitt i Funäsfjällen placerad mellan storslagna fjäll. Miljön är sagolik både sommar och vinter. Vad du än väljer att göra på dagarna oavsett om det är vinter eller sommar så är det som att komma hem när du återvänder till hotellet. Vi erbjuder ett boende med aktiviteter och upplevelser i alla vädersträck som växlar med årstiderna.

Välkomna!

Det var en gång

Sven och Märta Arnell kom 1948 från Stockholm till Funäsdalen och etablerade Värdshuset Gyllene Bocken. I mitten av 1960-talet kom idén om en golfbana. Nio hål byggdes och invigdes 1973 av dåvarande Landshövdingen Hans Gustavsson och Sven Tumba. Banan blev en succé och 1987  invigdes nio nya hål och Ljusnedal ståtade med en komplett artonhålsbana. Idag har vi gäster från när och fjärran som njuter av lugnet, omgivningarna och maten oavsett om det är sommar eller vinter. Här finns något för alla – oavsett årstid!

Anno 1948

Gyllene Bocken bär idag på stolta minnen från forna dagars fjällturism och vi har omsorgsfullt bevarat den genuint fjällrustika känslan som är vår själ. Vi vill att ni upplever personlighet och omtanke, en vistelse du längtar tillbaka till.

Dubbelrum, Bruket eller Mini?

Dubbelrum

Dubbelrum med twinbed och dusch/wc på rummet. Belägna i den delen av hotellet som kallas ”Herrgården” eftersom den är byggd ovanpå grunden till den praktfulla herrgården som en gång tronade i Ljusnedal. 

Mini (Dubbelrum)

I våra trevliga minidubbelrum bor med samma standard som på våra dubbelrum men lite mindre. Perfekt för er som inte tänkt spendera så mycket tid på rummet men ändå vill ha ett mysigt och ombonat rum med egen dusch och wc.

Bruket (2/4-bäddar)

Här bor du precis på samma sätt som man gjorde i fjällturismens gryning. Fjälligt, rustikt och mysigt. Platsbyggda våningsängar, pinnstolar, trasmattor och tvättställ. Du delar dusch och toalett som finns i korridoren utanför rummet.

Fjälligt, rustikt, ombonat och hemtrevligt.

Nyheter & erbjudanden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av våra erbjudanden och tips på aktiviteter i fjällen. 

Gyllene Bocken

Herrgårdsv 5, 846 96 Ljusnedal

Ring oss

0684-211 00

Skriv till oss

boka@gyllenebocken.se